Domovina – Anže Buh

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Začetek dogodka: sreda, 06 marec 2019

Konec dogodka: nedelja, 05 maj 2019

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Fotografska razstava Domovina, slovenskega fotografa Anžeta Buha, prikazuje tako dobro znane naravne znamenitosti Slovenije, kot tudi njene skrite bisere. Ne omejuje se le na pokrajino in mesta, ampak prikazuje skozi svoj pogled tudi ljudi ter ljudske običaje. Kljub majhnosti Slovenijo poznamo relativno slabo in jo pogostokrat premalo cenimo. Razstava nosi pozitivno sporočilo in vabi gledalca, da predstavljene kraje obišče prvič ali ponovno.

Razstava je bila z angleškim naslovom Homeland že predstavljena na Slovenski ambasadi v Londonu oktobra 2017 in Dublinu decembra 2017 ob obisku Slovenske delegacije Državnega zbora na sedežu Evropske komisije.
Njegove fotografije so bile do sedaj objavljene v slovenskih revijah in dnevnikih, kot so Mladina, Delo, Dnevnik, Slovenske novice, ter tudi v berlinskem cool zinu Mister Twister.

V okviru natečejev EyeEm Missions so bile njegove fotografije razstavljene v New Yorku, Berlinu in Kölnu.

Leta 2017 je bil izbran v Umetniško rezidenco Slovenije na Slovenski ambasadi v Londonu, kjer je živel in delal mesec dni. Tam je  prvič postavil samostojno razstavo Homeland.

Kontakt: buh.photography@gmail.com   
Spletna stran: www.buhphoto.com

Odprtje razstave bo v sredo, 6. marca ob 19.30.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri