Literatura v mestu – Bronja Žakelj in dr. Miran Hladnik

Prizorišče: Slovanska knjižnica

Datum dogodka: torek, 9. april 2019 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

V goste smo povabili Bronjo Žakelj, avtorico literarne uspešnice Belo se pere na devetdeset, in dr. Mirana Hladnika, literarnega zgodovinarja, rednega profesorja na oddelku za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Med bralci doma in na tujem so tako biografski kot avtobiografski romani že dolgo časa zelo priljubljeni. Na literarnem večeru bomo spregovorili o avtobiografskem romanu Bronje Žakelj, ki je v letošnjem letu doživel že tretji ponatis. Med drugim bomo spoznavali podobo mesta Ljubljane v romanu ter raziskali povezavo in glavne značilnosti biografskega in avtobiografskega romana. Zanimali pa nas bodo tudi vzroki za njuno bralsko priljubljenost.

"Stanujemo na Vojkovi in na naši ulici vedno sije sonce. Marca kuhinja zadiši po zraku, ki butne vanjo, ko Dada prvič odpre vrata na balkon, poleti zadiši po razbeljenem platnu zelenega roloja, jeseni pa po mokri zemlji z vrtov pod nami."


Bronja Žakelj: Belo se pere na devetdeset

Literatura v mestu je cikel treh pogovornih večerov z literarno-domoznansko tematiko. Povezovala jih bo Erika Marolt. Program si lahko ogledate TUKAJ.

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri