Zasledovanje pevcev pragozdov Sumatre – Živa Justinek

Prizorišče: Knjižnica Gameljne

Datum dogodka: četrtek, 18. april 2019 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Ste kdaj razmišljali, kako je živeti v tisti pravi džungli brez signala in z obilico lačnih krvo-jedcev? Biologinja Živa Justinek bo govorila o prigodah iz ene izmed biodiverzitetno najbogatejših regij tega sveta – ekosistema Leuser v severni Sumatri, kjer je eno celo leto delala na biološkem raziskovalnem projektu.

Nasmejale vas bodo sestradane podgane - ali kako je prišlo do strašne neprostovoljne redukcije spodnjega perila, nekaj kurje kože bodo iz vas izvabile male sluzaste in požrešne pijavke, zaljubili se boste v oranžne kosmatince - naše najbližje sorodnike ali pa vas bodo očarali lokalni gozdni fantini, ki ob večerih igrajo domine in pojejo ob kitari..

Indonezijska džungla je polna neslutenih dogodivščin in čudnih zvokov, za katere Živa še danes nima prepričljive razlage. Vabi vas, da se potopite v nek drug svet, se nasmejite in da vidite, da se še kako trudimo, da ohranimo najlepše dele tega sveta za prihodnje generacije.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri