Natisni to stran

Bücher, über die man spricht

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: četrtek, 16. maj 2019 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Novinarka in knjižna blogerka Isabella Caldart bo predstavila pet romanov, ki se tako vsebinsko kot tudi slogovno povsem razlikujejo, obenem pa nudijo dober prerez skozi nemško književnost – so majhen kažipot do velikih odkritij. Vsi izbrani romani so del projekta »Bücher, über die man spricht« Goethe-Instituta.

Življenje za literaturo: Isabella Caldart ljubi pisano besedo. O literaturi piše na portalu nivellieren.com, ureja različne Instagram profile za nemške založbe in na gostovanjih z avtorji predstavlja romane. Kot svobodna urednica in kritičarka piše za vrsto medijev, je tudi lektorica, skrbi pa tudi za več medijskih kanalov za nemško književno nagrado. Je redna gostja na Goethe Inštitutih po Evropi, kjer uspešno predstavlja nemško govorečo literaturo in nemški knjižni trg.

V MKL bo Isabella Caldart govorila o naslednjih romanih:

Herkunft avtorja Saša Stanišića. Literarno ukvarjanje z lastno biografijo, o slučajnosti rojstnega kraja, odraščanja v bivši Jugoslaviji, migraciji v Nemčijo in o aktualnem političnem stanju v Nemčiji.
Nichts, was uns passiert avtorice Bettine Wilpert. Anna trdi, da jo je Jonas posilil, Jonas trdi, da je bil odnos sporazumen. Kdo laže? Resnica je nedvomno redka.
Schäfchen im Trockenen avtorice Anke Stelling. Strah pred socialnim in finančnim propadom.
Der reisende avtorja Ulricha Alexandra Boschwitza. Židovski trgovec potuje s kovčkom, polnim denarja po nemškem rajhu v upanju, da bo prišel čez mejo.