Narodno gibanje na šentviško-podšmarnogorskem območju v 2. pol. 19. stoletja – dr. Jurij Šilc

Prizorišče: Knjižnica Šentvid

Datum dogodka: torek, 4. junij 2019 ob 19:30

Ciljna skupina: Odrasli

Tip dogodka: Arhiv prireditev

V duhu letošnjega leta, ko praznujemo 150-letnico vižmarskega tabora, se bomo povrnili v čas, ki  je v zgodovini slovenskega naroda zaznamovan z nemirnim političnim dogajanjem. 

Narodno gibanje je takrat zajelo tudi območje Šentvida in krajev pod Šmarno goro. Med drugim bomo spoznali tudi dve pomembni nosilki tukajšnjega narodnega gibanja: čas po marčni revoluciji 1848. Lucinko Kraljič in Franjo Malenšek.

Večer bomo popestrili s koncertom ansambla ustnih harmonik Sorarmonica.

Koncertni ansambel ustnih harmonik Sorarmonica izvaja zlasti klasično glasbo, prav tako pa izvaja tudi umetniške obdelave ljudske in lahke glasbe v zasedbah od sola do okteta. Do zdaj je izdal že dva albuma: Sorarmonica v svetu klasike in Sorarmonica - et(h)no.

Spored: N. Paganini – Fanfare; G. F. Händel – Air; W.A. Mozart – Serenada (K 439b, 1. st.); R. Schumann – Sanjarjenje ; S.&V. Avsenik – Igral sem na orglice + Na Golici; R. Rodgers – Edelweiss; Lennon-McCartney – Michelle

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri