Volkovi iz slovenskih gozdov: uporaba znanosti za izboljšanje sobivanja – dr. Miha Krofel

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: četrtek, 12. september 2019 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Volkovi so živali, ki le malokoga pustijo ravnodušnega. Nekateri jih vidijo kot krvoločne zveri, drugi kot simbol divjine in utelešenje svobodnega duha. Na predavanju bomo bolje spoznali resnično plat življenja volkov v naših gozdovih. 

Med drugim boste zvedeli, koliko volkov živi v Sloveniji, kako se volkovi sporazumevajo med seboj in na kakšen način se upravljavci v Sloveniji v zadnjih 10 letih trudijo ustvariti pogoje za naše sobivanje z njimi.

Dr. Miha Krofel je raziskovalec in predavatelj na Oddelku za gozdarstvo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani ter gostujoči raziskovalec na nemškem inštitutu IZW v Berlinu. Je aktivni član IUCN Species Survival Commission in drugih mednarodnih strokovnih združenj. Raziskovalno se ukvarja predvsem z ekologijo in upravljanjem z velikimi zvermi v Evropi, Afriki, Aziji in Severni Ameriki. Največ terenskega dela posveča evrazijskemu risu, volku, rjavemu medvedu, snežnem leopardu, šakalu, afriškemu leopardu, gepardu itd. Je soavtor več kot 100 znanstvenih in strokovnih člankov ter osmih knjig na temo divjih živali.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri