Pravljični večer za odrasle

Prizorišče: Knjižnica Prežihov Voranc

Datum dogodka: sreda, 22. januar 2020 ob 19:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Nekoč je bilo … in se vsako leto vrača: zima s svojo temo, v katero lahko prinese luč pesem in zanimiva pripoved.

Na tradicionalnem Pravljičnem večeru za odrasle bomo letos prisluhnili kratkočasnim zgodbam z vseh vetrov s pripovedovalci iz slovenskih splošnih knjižnic vzhodne Slovenije in Ljubljane.

Večer bosta z avtorsko glasbo zasedbe Buh in s povsem svežimi skladbami zasedbe Romanca popestrila Uroš Buh in Manca Udovič.

Pravljični večer organiziramo v sodelovanju z Mariborsko knjižnico, ki jih organizira že enajsto leto, v naši knjižnici pa letos gostujejo petič. 16 knjižničarjev izbrane zgodbe letos pripoveduje že v 21 knjižnicah po celi Sloveniji in vsako leto se projektu pridruži še kakšna nova knjižnica.

Zgodbe, ki jih knjižničarji pripovedujejo, so humorne, poučne, namenjene razmišljanju in zabavi. Tako knjižnica nadomešča družabno okolje, ki ga je včasih ob dolgih zimskih večerih predstavljalo ličkanje koruze, izdelovanje zobotrebcev in druženje ob pesmih, šalah in zgodbah.

Zgodovina pravljičnih večerov:

Nastopajoča

Uroš Buh je Ljubljančan, ki je znan predvsem po svojem sodelovanju s številnimi slovenskimi glasbenimi zasedbami (Zaklonišče prepeva, Same Babe, Natriletno kolobarjenje s praho, Boštjan Gombač idr.). Leta 2018 je izdal tudi svoj avtorski prvenec BUH, ki je doživel odličen sprejem pri kritikih in na radijskih postajah, z zasedbo pa so nastopili na festivalskih odrih po Sloveniji. Uroš je sicer tudi avtor glasbe za številne gledališke predstave (SNG Celje, SMG Ljubljana, MGL ...), svoj glas posoja risanim junakom na televiziji, hkrati pa deluje tudi kot režiser slovenske sinhronizacije celovečernih risanih filmov.

Manca Udovič je pianistka, ki v klavirju spretno združuje klasično in jazzovsko znanje, ki ga je pridobivala pri uglednih glasbenih pedagogih doma in v tujini. Leta 2016 je z odliko magistrirala na Akademiji za glasbo v Zagrebu pri profesorju Veljku Glodiću. Sodelovala je s številnimi slovenskimi glasbeniki (Igor Dekleva, Neža Drobnič, Nina Strnad …) in big bandi RTV Slovenija, Grosuplje, Jazz Punt).

Uroš in Manca bosta večer popestrila z avtorsko glasbo zasedbe BUH, kot tudi s povsem svežimi skladbami njune skupne zasedbe Romanca, ki je oktobra letos izdala prvenec z naslovom Počasi in previdno in z njim požela odlične kritike poslušalstva.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri