Gimnastika na slovenskem in 150 let sokolstva – Miro Cerar in dr. Tomaž Pavlin

Prizorišče: Knjižnica Podpeč

Datum dogodka: ponedeljek, 16. september 2013 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na pogovornem večeru, ki ga bo povezoval dr. Tomaž Pavlin, bomo predstavili legendo slovenske gimnastike Miroslava Cerarja, ki je daleč najuspešnejši slovenski športnik vseh časov. Osvojil je tri medalje na olimpijskih igrah (od tega dva naslova olimpijskega prvaka), sedem medalj na svetovnih prvenstvih (od tega 5 medalj svetovnega prvaka) ter devet naslovov evropskega prvaka.

Poleg športnih dosežkov gre izpostaviti tudi njegove pomembnejše aktivnosti v promociji športa in z njim povezanih vrednot. Bil je eden izmed ustanoviteljev Olimpijskega komiteja Slovenije, Slovenske olimpijske akademije in ambasador Slovenije za šport, toleranco in fair play. Miroslav Cerar je tudi nosilec visokih odlikovanj, kot so olimpijski red (L' Ordre Olympique), dobitnik najvišjega priznanja v nekdanji Jugoslaviji (nagrade AVNOJA) in kasneje Bloudkove nagrade v Sloveniji. Na predavanju bomo spregovorili tudi o zgodovini gimnastike in začetkih slovenskega športa ter pomenu sokolskega gibanja za slovensko narodno identiteto.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri