Eko teden v Knjižnici Šentvid

Prizorišče: Knjižnica Bežigrad

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Med dejavnostmi Knjižnice Šentvid je tudi poslanstvo posredovanja relevantnih informacij o okoljskem ozaveščanju prebivalcev Šentvida, svetovanje, organizacija razstav in delavnic na temo okolja, organizacija zelenih sejmov ipd., zato bomo v letu 2017 pripravili predavanja in druge dogodke, ki bodo posredovali informacije in izobraževali uporabnike v skladu s sloganom Živimo v soglasju z naravo.

Uporaba himalajske soli v kozmetiki – Hermina Binder

sreda 11. marec ob 16.00 - delavnica za odrasle

Sol je zelo uporabna tudi v izdelovanju kozmetike in je poceni način za izdelavo pilingov, kopeli, ustnih vodic. Uporablja se lahko za različne masaže in o vsem tem bomo govorili na prav tej
delavnici.

Prijave na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si, lepo vabljeni!

Pravila prehranjevanja – Slavica Zorn

sreda 11. marec ob 19.30 - strokovno predavanje

Avtorica meni, da moramo jesti lokalno in sezonsko, kot so to dobro vedeli že naši predniki. Mi pa smo izgubili stik sami s sabo ter jemo vse, kar najdemo v trgovinah. Na predavanju bomo zvedeli več o prehranjevanju na podalgi tipov morfologij, po bioritmu ter pravilni kombinaciji živil, delovanju želodcan in črevesja na podlagi tradicionalne medicine in zakaj je zajtrk najpomembnejši obrok dneva.

Eko pravljica Črviva zgodba in gnilo jabolko – Maša Uran

četrtek 12. marec ob 17.00

Želeni in neželeni črvi: izvedeli bomo, kaj je črv in kaj ni črv; kje in kako živi, kakšno vlogo ima v naravi.

Vljudno vabljeni otroci od 4. leta naprej in njihovi starši!

Pravljično živalska urica za otroke Kača in polž – Društvo za razvoj odgovornosti Škatelc

petek 13. marec ob 17.00

Ena noga, sluz ali luske. Spoznali bomo dve živali, ki sta si v nekaterih pogledih podobni, a sta popolnoma drugačni. Obe živali pa sta med nekaterimi ljudmi na slabem glasu. Mi bomo ta glas spremenili in ugotovili, da je vsaka žival po svoje čudovita. Delavnica je namenjena učencem različnih starosti in se vsebinsko povezuje z zeleno knjižnico.

Vljudno vabljeni otroci od 6. leta naprej!

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri