Spletni francoski literarni krožek: En finir avec Eddy Bellegueule

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: ponedeljek, 20. april 2020 ob 17:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Ker moramo ostati doma, se naš Francoski literarni krožek prav tako seli preko spleta v vaše domove! Pogovarjali se bomo o avtobiografskem prvencu En finir avec Eddy Bellegueule mladega francoskega pisatelja Edouarda Louisa, ki je izšel leta 2014 in je takoj postal uspešnica. 

Edouard Louis se je kot Eddy Bellegueule rodil leta 1992 v Pikardiji na severu Francije, v ruralnem okolju, kjer družine živijo pod pragom revščine, glavni prihodek gospodinjstev pa je za številne livarna, v kateri delajo predvsem moški. Za ženske je zaželeno, da so doma in skrbijo za otroke in hišo. V tem peklenskem okolju, kjer so prekomerno pitje, mačizem in pretepanje žensk del vsakdana, odrašča tudi Eddy – nežen fant, ki so mu všeč fantje.

Roman je preveden v slovenščino pod naslovom Opraviti z Eddyjem.

Povezava do dogodka:
https://us04web.zoom.us/j/916989647?pwd=TzdlRmRoRUVZRnhsRmtEcFRNbmNtQT09
Uporabniško ime: 916 989 647
Geslo: 175422

V sezoni 2019/20 v sodelovanju s KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) poteka francoski literarni krožek, kjer se na vsakem srečanju pogovarjamo o enem izmed sodobnih romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev. Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, sofinancirata pa ga KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri