Poletne delavnice igranja družabnih iger – Društvo Igrolog

Prizorišče: Knjižnica dr. France Škerl

Datum dogodka: sreda, 26. avgust 2020 ob 9:00

Ciljna skupina: Otroci, Mladi

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na tri urni delavnici vas bova moderatorja, Jelena in Samo, popeljala po svetu družabnih iger, pri čemer se bova prilagodila obiskovalcem.

Na voljo imava take in drugačne igre: za mlajše, za starejše, za mislit, za frcat, za smejat, za pogovarjat se, za riskirat, za sodelovat, za napadat se. Če so enim všeč take, drugim drugačne, se bomo razdelili na dve ali več skupin. Ni nujno biti prisoten vse tri ure, je pa fino.

Na delavnicah bodo otroci in mladostniki pod vodstvom dveh izkušenih moderatorjev spoznavali svet družabnih iger kot drugačen način druženja in preživljanja prostega časa, alternativen računalniku in televiziji. Skozi delavnice skušamo pri udeležencih spodbujati socializacijo, razvoj socialnih veščin in empatijo. Družabne igre vidimo kot male skupnosti, v katerih so vsi udeleženi enakovredni soustvarjalci skupinske dinamike, znotraj katere se učijo biti avtonomni in hkrati podpreti duh skupine. Med igrami se bomo pogovorili o vprašanjih, ki se bodo porodila med igro, na primer vprašanja tekmovalnosti, sodelovanja in izločenosti, razvijanja določenih veščin. Znotraj iger lahko z udeleženci razvijamo različne veščine, odvisno od starosti in želja: sodelovanje s soigralci, vztrajnost, veščine prostorskega in hitrostnega prepoznavanja, miselno iznajdljivost, načrtovanje, kreativnost.

Delavnice sofinancira Mestna občina Ljubljana ter so brezplačne. Potekale bodo med 9. in 12. uro. Namenjene so osnovnošolskim otrokom med 6. in 15. letom starosti.

Prijave zbiramo v knjižnici, na številki 308 53 00 ali na bezigrad@mklj.si.

Delavnice bomo, zaradi letošnje epidemije Covid –19, izpeljali v skladu z navodili NIJZ. V primeru nemožnosti varnega izvajanja delavnic zaradi poostrenih razmer v zvezi z epidemijo Covid – 19 bodo le-te odpovedane.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri