Kako nas lahko kulturna dediščina usmerja v sodobnosti in prihodnosti? O treh novih knjigah založbe Hart – dr. Janez Bogataj

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: sreda, 30. september 2020 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Janez Bogataj je v zadnjih dveh letih objavil pri založbi Hart tri knjige, ki se po tematiki povezujejo s kulturno dediščino. To so dela Z Valvasorjem za mizo (2019), Slovenja – Kulturna dediščina na stičišču Alp, Sredozemlja, Panonske nižine (2018) in Balkana ter Kokoška Fani o Sloveniji (2020).

Knjiga o Valvasorjevih pričevanjih o prehranski kulturi na Kranjskem je prejela tudi ugledno mednarodno priznanje "Gourmand World Cookbook Award" in sicer "Best in the World".

Vse tri knjige so pomembne za naše sodobne premisleke, s katerimi in kakšnimi zgodbami ter razpoznavnostmi bomo vstopali v naslednja leta in desetletja vedno bolj globalnega sveta.

Ali je podoba sodobne Slovenije še vedno svet velikih kulturnih različnosti?

Ali pod pojmom različnosti razumemo paleto ustvarjalnih oblik, ki imajo izvore v kulturni dediščini ali gledamo ponudbo pretirane različnosti le še na policah nakupovalnih središč?

In navsezadnje, ali našo Slovenijo sploh še poznamo?

Zaradi letošnje epidemije Covid-19 bodo prireditve izpeljane v skladu z navodili NIJZ.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri