×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 70

Pogovor ob knjigi: Vasja Badalič – Teror »trajne svobode«

Prizorišče: Knjižnica Jurij Vega

Datum dogodka: četrtek, 10. oktober 2013 ob 19:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Vojna v Afganistanu in Pakistanu; Badalič je v svoji novi knjigi, v kateri najbolj brutalno obračuna s črno-belo naracijo in skrajno trpežnimi orientalističnimi klišeji, našel resnico, ob tem pa je kolikor se le da natančno in vselej preverjeno in preverljivo razložil ključ afganistanske in pakistanske sedanjosti ter tudi prihodnosti; sodelovali bodo avtor, Boštjan Videmšek, Ervin Hladnik-Milharčič in Manca Juvan, dogodek pa bo povezoval Luka Omladič.

O sodelujočih:

  • Vasja Badalič je doktor filozofije in novinar ter avtor knjig Za 100 evrov na mesec: proizvodni sistem globalnega kapitalizma in Rdeča mašinerija: utrip Chávezove revolucije.
  • Boštjan Videmšek je novinar časopisa Delo ter avtor knjig Vojna terorja: deset let po 11. septembru in Upor: arabska pomlad in evropska jesen.
  • Ervin Hladnik-Milharčič je novinar in kolumnist časopisa Dnevnik. Poroča z Bližnjega vzhoda, Afrike in Združenih držav Amerike, je pa tudi avtor knjig Spopad civilizacij za otroke, Pot na Orient in Kratke zgodbe o prihodnosti.
  • Manca Juvan je svobodna fotografinja ter avtorica monografije Afganistan: neobičajna življenja.
  • Luka Omladič je asistent na Oddelku za filozofijo ljubljanske Filozofske fakultete.

O knjigi:

Založba Krtina, zbirka Krt 170
Spremna beseda: Boštjan Videmšek
Uredil: Luka Omladič
Ljubljana 2013, 354 str.
Cena: 25,00 eur / Cena s popustom: 20,00 eur (pri direktnem naročilu pri Založbi)

Vasja Badalič je v svoji novi knjigi Teror »trajne svobode«, v kateri najbolj brutalno obračuna s črno-belo naracijo in skrajno trpežnimi orientalističnimi klišeji, našel resnico. Ob tem je kolikor se le da natančno in vselej preverjeno in preverljivo razložil ključ afganistanske in pakistanske sedanjosti ter tudi prihodnosti. Badalič je s svojimi pogumnimi potmi po Afganistanu in Pakistanu ter srečevanji z neštetimi žrtvami okupacije, zlorab in zaporednih vojn v forenzični maniri dokazal vso nepravičnost vojne in serijske laži tako imenovane mednarodne skupnosti. Badalič se je tako v Afganistanu kot v Pakistanu večinoma pogovarjal s ključnimi pričami vsakega konflikta – z žrtvami. Od prve do zadnje črke knjige se je trudil narediti tisto, kar je naša primarna naloga: iskati resnico in dati glas tistimi, ki so jim ga vzeli ali pa ga sploh nikoli niso imeli.

(Iz spremne besede Boštjana Videmška.)

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri