×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 70

Na pesniškem tandemu: dr. Iztok Osojnik

Prizorišče: Knjižnica Jurij Vega

Datum dogodka: petek, 11. oktober 2013 ob 19:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

 

S Petro Koršič se bo na 6. dogodku iz cikla pogovarjal pesnik in pisatelj, esejist, prevajalec, komparativist, filozof in zgodovinski antropolog, ki je za literarno ustvarjanje prejel več nagrad. Elokventen premišljevalec o poeziji in avtor Nasmeha Mone Lize je na tandemski pogovor povabil mladega pesnika in prejemnika nagrade zlata ptica Blaža Božiča.

 

Dr. Iztok Osojnik je poleg zgoraj naštetega tudi slikar in alpinist, pobudnik več umetniških gibanj, združenj, ustanov (denimo Trnovski terceti, Vilenica, Zlati čoln itd.), število njegovih avtorskih knjig oz. zbirk poezije pa se približuje trideset. Za svoje literarno ustvarjanje (piše tudi kratke zgodbe in romane) je prejel več nagrad (nazadnje leta 2011 mednarodno nagrado KONS), njegova književnost je prevedena v več jezikov. Nazadnje je objavil beletristične knjige Svinje letijo v nebo (KUD Police Dubove, 2012), Poročena na rdeče (MK, 2012), *** asterisk (KUD FP, 2011), Izbrisano mesto (CSK, Aleph, 2010).

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri