×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 70

Pesniški večer z Noufelom Bouzeboudjo

Prizorišče: Knjižnica Jurij Vega

Datum dogodka: četrtek, 17. oktober 2013 ob 20:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

 

Obeta se druženje s pesnikom in igralcem Noufelom Bouzeboudjo, vsestranskim ustvarjalcem s severa Alžirije, ki trenutno živi na Danskem v okviru programa ICORN; sodeluje na literarnih festivalih po Evropi ter predava na teme človekovih pravic, književnosti in kreativnega pisanja; dogodek bo potekal v organizaciji Slovenskega centra PEN.

 

Noufel Bouzeboudja je vsestranski ustvarjalec iz severa Alžirije, iz berberske Kabilije. Do leta 2009 je učil angleški jezik in dramske tehnike na Alžirski univerzi. Zaradi cenzure in groženj je pobegnil v Španijo, kjer je učil španščino in francoščino.

Trenutno živi na Danskem v okviru programa ICORN, mreže mest zatočišč za preganjane pisatelje. Sodeluje na literarnih festivalih po Evropi ter predava na teme človekovih pravic, književnosti in kreativnega pisanja. Nastopa v različnih jezikih, materni kabilščini, arabščini, francoščini in angleščini.

Vabljeni torej na poslastico jezikov! Po nastopu bo avtor razpoložljiv za vprašanja o njem, njegovem delu, projektu Icorn ipd. Večer bosta z jazzovsko spremljavo popestrila Neža Arambašić (klavir) in Ilj Pušnik (kontrabas).

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri