Drugi Kihoti – španski oblikovalci ponovno snujejo protagonista

Prizorišče: Knjižnica Rakitna

Začetek dogodka: ponedeljek, 25 november 2013

Konec dogodka: petek, 29 november 2013

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Res je, da sta Kihota ustvarili Cervantesova domišljija in pero. In nič manj resnično ni, da so knjigo ustvarjali tiskarji in tipografi, ki so v tistem času delali kot oblikovalci. Delo samo se skozi teh 400 let ni spremenilo, knjiga kot predmet pa.

Sledilo je na tisoče objavljenih izdaj v vseh jezikih sveta in tako oblikovalo drug vrh drugega položene estetske načrte kot znake, preko katerih lahko prebiramo zgodovino poklica grafičnega oblikovalca. Zgodovina tiskarskih tehnik založniškega, tipografskega oblikovanja ter grafičnih umetnosti in grafičnega oblikovanja sloni na ramenih Kihota. Petdeset španskih oblikovalcev z bogatimi izkušnjami, med katerimi so nekateri oblikovalski nagrajenci in izbrani strokovnjaki na španskem ozemlju, je bilo pozvanih k snovanju plakatov na temo Drugi Kihoti, španski oblikovalci ponovno snujejo protagonista. Svetovna podoba Kihota je dobro umeščena in dovolj dobro prepoznavna, zaradi česar se ponovno pojavljajo težnje upodabljanja, želje po umišljanju novih identitet; sanjati druge Kihote, drugega časa, našega časa in vedno.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri