Stjepan Palajsa: Paracelzus

Prizorišče: Knjižnica Bežigrad

Datum dogodka: četrtek, 29. november 2012 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Vljudno vas vabimo na strokovno predavanje prof. Stjepan Palajsa Paracelzus v četrtek, 29. novembra, ob 18.00 v dvorani, 3. nadstropje.
Društvo Nova Akropola bo v naslednjih mesecih pripravilo tri predavanja s skupnim naslovom Veliki mistiki Zahoda. Govora bo o Paracelzusu, Giordanu Brunu in H.P. Blavatsky. Gre za velikane svobodne misli, ki so se podali v boj proti cerkvenim in znanstvenim dogmam, proti srednjeveškemu praznoverju in materialističnem pozitivizmu. Zavedali so se, da nam samo opazovanje in merjenje nikoli ne bo dalo vseh odgovorov, kajti bistvo je očem skrito, kot je rekel mali princ.

Na prvem predavanju, ki ga bo podal prof. Stjepan Palajsa, bo predstavljeno življenje in delo vsestranskega učenjaka Paracelzusa. Spoznali bomo, kako zelo je kot zdravilec presegal svoj čas in ne le svojega, tudi današnjega. Veliko se je naučil pri opazovanju narave, še več pa ker je znal prisluhniti njenemu neslišnemu šepetu. Verjel je, da se da večino bolezni premagati z močno voljo in domišljijo. Človekov notranji svet in narava, ki ga obdaja, sta namreč med seboj skrivnostno prepletena.

Vstop je prost, vabljeni!
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri