×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 77

Predstavitev knjige Karin C. Rasmussen: Razmerja v ogledalu

Prizorišče: Knjižnica Jurij Vega

Datum dogodka: torek, 7. januar 2014 ob 17:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Pogovor z avtorico bo vodila ga. Anja Janežič. Iz knjige, ki je izšla pri založbi Ekslibris bo na predstavitvi Lidija Hartman prebrala nekaj kratkih odlomkov. Od vsakega prodanega izvoda sta 2 evra namenjena Zavetišču Horjul.

O knjigi:
Razmerja v ogledalu je zgodba o ljubezni, zgodba o razmerjih, ki se zgodijo, ko jih ne iščemo in si jih ne želimo, ki zmotijo tok našega življenja in nas spremenijo. Konkretno, gre za zgodbo o zdaj poročeni ženski, ki je v mladosti hodila s poročenim moškim. Ko v mislih predeluje obdobje z nekdanjim ljubimcem, se nenadoma znajde na drugi strani. Zaljubi se v moškega mlajšega od sebe, svobodnega, privlačnega, in zdaj je ona tista, ki ima zunajzakonsko razmerje. Ugotovi, da ji situacija po svoje ustreza. Zadovoljna je z možem in z družino, ki sta si jo ustvarila, ljubimec pa vnaša v njeno življenje strast in vznemirjenje. Toda sčasoma si začne ljubimec želeti več, prav kakor ona nekoč ...

Nina Beguš o knjigi: "Ko se zrela ženska znajde na razpotju med svojimi željami in življenjem, se mora ustaviti in zazreti v ogledalo. V njem se vidi v vsej svoji razločenosti in hkrati celoti, mreži raznih ljubezni in samoti, v izrazitih oblikah in prečiščenih spominih. Razmerja v ogledalu so senzibilni odraz njenih refleksij na tej ključni točki. Prvenec Karin C. Rasmussen virtuozno preslika paleto perspektiv in doživljajev protagonistke v napeto intimno dramo."

O avtorici:
Karin Cvetko Vah, rojena Cvetko Rasmussen, je zaposlena na Univerzi v Ljubljani in je doktorica matematičnih znanosti. Pri svojem delu se ukvarja z raziskovalno matematiko in poučevanjem študentov. Njeno glavno vodilo je iskanje resnice - tako v matematiki, kakor tudi v literaturi in življenju nasploh. Za kratko zgodbo z naslovom Deček ob reki je prejela posebno nagrado komisije na natečaju za najboljšo kratko zgodbo Založništva tržaškega tiska, 2013. Zgodba je skupaj z drugimi izbranimi zgodbami izšla v knjigi Po koncu začetek, Založništvo tržaškega tiska, 2013.

Več o knjigi in mnenja bralcev si lahko preberete na povezavi: http://www.razmerjavogledalu.net

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri