×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 77

Večer intermedijskih umetnosti: Anna Friz: City at Night

Večer intermedijskih umetnosti: Anna Friz: City at Night napovednik.com

Prizorišče: Knjižnica Jurij Vega

Datum dogodka: torek, 7. januar 2014 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Irena Pivka bo uvodoma prestavila radioCona, ki bo med 15. in 20. januarjem 2014 oddajal na FM 88.8MHz, in selekcijo del, ki bodo predstavljena, v predavanju pa bo Anna Friz z zvočnimi primeri osvetlila zgodovino radijske in transmisijske umetnosti ter skozi prevladujoča konceptualna vprašanja prikazala svoje umetniško delo.

Radijski in transmisijski umetniki, ki se ukvarjajo z radijskimi oddajanji, poskušajo radio aparat za distribucijo informacij že vrsto let transformirati v komunikacijsko napravo. Sodobni radijski umetniki radio vzpostavljajo tudi kot napravo za zvočenje elektromagnetnega spektra, kot instrument, zvočno krajino ali celo prostor družbenega samozavedanja in premišljevanja.

Če iz vsakodnevnega pojmovanja radia odstranimo studio in škatlo v kateri domuje, ostane radio ogrodje odnosov - bližnjih in daljnih, vidnih gest in nevidnih elektromagnetnih interakcij. V procesu krogotoka spajanja oddaljenih elementov nastane prostor nepričakovanega.

Anna Friz je kanadska zvočna in radijski umetnica. Specializirala se je za večkanalne transmisijske sisteme za instalacije, performanse in radijska oddajanja. Radio v njenem delu nastopa kot vir, nosilec in medij dela. Umetnica razstavlja in performira predvsem po Ameriki in Evropi. Doktorirala je na oddelku za komunikacijo in kulturo na Univerzi York, Toronto, nedavno pa je zaključila postdoktorsko štipendijo na oddelku za zvok pri Inštitutu za umetnost v Chicagu.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri