Politizacija interneta - Blaž Škerjanec

Prizorišče: Knjižnica Škofljica

Datum dogodka: ponedeljek, 13. januar 2014 ob 18:15

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

V šestem predavanju iz cikla »Aktivna sedanjost je prihodnost!« se bomo lotili pojma interneta kot politiziranega prostora.

 Natančneje, odprli bomo prostor diskrepance, ki se pojavlja med uporabo socialnih omrežij (na primeru Facebooka) in aktivističnimi pristopi uporabe interneta (kolektiv Anonymous in odprta koda). Prek kritične obravnave obeh pristopov bomo odprli pereča vprašanja vidljivosti, varnosti in zlorabe osebnih podatkov (tako s strani države kot zasebnih akterjev trga) na internetu.

Blaž Škerjanec je trenutno brezposeln magister politologije. Trenutno se ukvarja predvsem s pisanjem znanstvenih člankov za Časopis za kritiko znanosti ter Teorijo in prakso. Ukvarja se s področji družbenih gibanj, upora, subverzije ter politično apropriacijo novih informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Projekt Aktivna sedanjost je prihodnost! se izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva
Anarhiv (Škratova Čitalnica), v sodelovanju s Knjižnico Šiška, ki tudi finančno podpira redavanja. Poleg Knjižnice Šiška projekt finančno podpira tudi organizacija Univerze v Ljubljani ŠOU, zvajamo pa ga tudi s pomočjo YHD – Društva za teorijo.

---

Več o projektu: http://kudanarhiv.org/?page_id=55

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri