×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 77

Milan Novak – Zvezda

Prizorišče: Knjižnica Jurij Vega

Datum dogodka: ponedeljek, 20. januar 2014 ob 17:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Vabimo vas na predstavitev pesniške zbirke Zvezda avtorja Milana Novaka.

O zbirki: Zvezda - pesniška zbirka, ki odpira vprašanje o resničnosti. Zgodba o prehajanju med zanosom in obupom. Med prividom in resničnostjo. Med Mayo in Resnico. Zaplet z Majo, o katerem navidezno govori v pesmih izražena zgodba, se prične in konča v čisto realističnem okolju. Vendar je iz pesmi v pesem bolj jasno, da v zbirki ne gre zgolj za ljubezensko zgodbo. Odločitev, ki jo sprejme Maja, zamaje vse zvezde. In vseskozi prisotna Zvezda na koncu najde svoje mesto na nebu. Knjiga je izšla pri Zavodu za razvijanje ustvarjalnosti (Velike Lašče).

O avtorju: Milan Novak (1965) je človek plesa, poezije in risbe. V svoje življenje diplomiranega inženirja elektrotehnike vpleta razposajenost plesnih improvizacij, neoprijemljivost poezije in sanjavost risb. Večni »zaljubljenec v pisane besede« se udeležuje živih branj, literarnih delavnic in srečanj, tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Objavlja v literarnih revijah Poetikon, Vpogled, Apokalipsa, Mentor, Otočje, v večih zbornikih, spletni reviji Locutio, na spletnem portalu www.pesem.si. Prireja literarne dogodke z elementi poezije, plesa/giba, glasbe in videa. Leta 2011 je izdal pesniško zbirko Vdih in izdih. Piše prozo in pesmi. Živi in dela v vasi Pokoše pri Slovenski Bistrici. Poezija Milana Novaka izraža dvojnost človeške narave in večni boj med dobrim in zlim. Veliko pozornost posveča ljubezni do ljudi, vode, zemlje in svobode.

Za pokušino: Prvi takti vedno zaskelijo. Potem se MELODIJA razlije po vsem telesu. V lica zareže nenadni mraz in misli se brezglavo zapodijo po spominih davno zamrznjenega snega.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri