Spoznaj sebe in druge – dr. Ana Krajnc

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: četrtek, 5. junij 2014 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Univerza za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani vas ob zaključku študijskega leta 2013/2014 vabi na prireditev ob tridesetletnici svojega delovanja. Sledil bo pogovor s predsednico prof. dr. Ano Krajnc, avtorico knjige Spoznaj sebe in druge. Pogovor bo vodila Slavica Ravnik, prof. soc. pedagogike in specialistka psihoterapevtka.

S knjigo Spoznaj sebe in druge se po besedah avtorice psihologija seli med ljudi v času, ko je morda še bolj kot kdaj v preteklosti potrebno razumeti in obvladovati medsebojne odnose.
Človeka od živali loči vrsta prirojenih psihosocialnih čustvenih potreb po varnosti, ljubezni, spoštovanju, pripadanju, vedoželjnosti, lepem, samouresničevanju, ki vse močno vplivajo nanjegovo obnašanje. Te potrebe zadovoljujemo le v odnosih z ljudmi, ker je človek družbeno bitje.

Vsebino knjige bogatijo primeri iz našega kulturnega okolja, s katerimi avtorica ilustrira teoretične teze. Delo bo berilo za vse, ki jih zanimajo odnosi med ljudmi, za vse, ki poskušajo razumeti sebe in druge.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri