×

Opozorilo

JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabnika z id: 77

Na pesniškem tandem – Gregor Podlogar in Tibor Hrs Pandur

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: petek, 20. junij 2014 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Junijski tandemski gost Petre Koršič je pesnik, prevajalec, sukalec glasbe in radijec Gregor Podlogar, ki si je za gosta izbral Tiborja Hrs Pandurja.
Junijski tandemski gost Petre Koršič je pesnik, prevajalec, sukalec glasbe in radijec Gregor Podlogar, ki je podpisal knjige: Naselitve (1997), Vrtoglavica zanosa (2002), Oda na manhatanski aveniji (2003, soavtorstvo s Čučnikom in Karižem), Milijon sekund bliže (2006) in Vesela nova ušesa (2010). Prevaja sodobno ameriško poezijo. Kot sam pravi, se je trudil s prepletanjem poezije in glasbe (kar je moč slišati na zgoščenki Košček hrupa in ščepec soli), pozneje tudi poezije, glasbe in videa. Ni naključje, da je njegov izbranec pesnik mlajše generacije, ki mu je prav za performativno plat prezentiranja poezije še kako mar. Tibor Hrs Pandur, diploma iz komparativistike, je eden od ustanoviteljev in aktivnih figur pri reviji in Paraliterarni organizaciji IDIOT. Leta 2010 je izšel njegov pesniški prvenec Enerđimašina (dramski prvenec Sen, 2008; prevodni prvenec poezije Jima Morrisona Očividec, 2011). Ob poeziji obeh pesnikov bomo »biciklirali« med izvirnimi in prevodnimi verzi, med zvokom in besedo, med »mlado« slovensko poezijo (od devetdesetih dalje) in najmlajšo pesniško generacijo, katere predstavnik in premišljevalec je Hrs Pandur, vmes pa pavzirali ob zelenem čaju in glasbi ter se občasno hladili z ledenimi kockami.
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri