Genetov aktivizem in njegova podoba palestinskega konflikta

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: četrtek, 25. september 2014 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Pogovor ob knjigi spominov Jeana Geneta, Zaljubljeni jetnik. O knjigi in njenem kontekstu se bo prevajalka Suzana Koncut pogovarjala z Ervinom Hladnikom Milharčičem in Nikom Jeffsom.

Zadnja knjiga Jeana Geneta Zaljubljeni jetnik dodaja manj znano potezo k portretu tega silovitega in kontroverznega pisca. Plodovit avtor, ki je rušil veljavne estetske in moralne norme, je zadnje literarno delo napisal leta 1961, po njem pa je pisal samo še politične eseje in članke ter se kot aktivist zavzemal za marginalne skupine. V sedemdesetih letih je tako kot neposredna priča spremljal palestinski boj in prav spominom na to obdobje je posvečen Zaljubljeni jetnik, ki ga je pisal tik pred smrtjo. V njem je v svojem skrajno subjektivnem slogu, ki nikomur ne prizanaša ter zgodovinska dejstva meša s silovitim lirizmom, podal izjemno kompleksno sliko bližnjevzhodnega konflikta ter problematičnosti njegovega prikazovanja.

O knjigi in njenem kontekstu se bo prevajalka Suzana Koncut pogovarjala z Ervinom Hladnikom Milharčičem in Nikom Jeffsom.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri