Pogled je vselej konstrukt: zakaj smo vajeni gledati filme na točno določene načine? – Nina Cvar

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: ponedeljek, 24. november 2014 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na tretjem srečanju filmskega kluba "Kjer je doma film" bomo govorili o problemu pogleda, ki je sicer le en od konceptov za analizo kompleksne filmske izkušnje. V prvi etapi bomo na posameznih primerih razgrnili strukturno naravo pogleda kot koncepta, v nadaljevanju ga bomo podvrgli kritiki, s čimer bomo spoznali še druge, novejše teoretizacije v filmskih študijah.

Filmski klub Knjižnice Šiška in Škratove Čitalnice »Kjer je doma film« je zasnovan kot interaktivni serial, na katerem bomo spoznavali temeljne sklope filmskih študij. Vsak sklop bo pospremljen z ogledom konkretnega filmskega primera, podana bo osnovna razlaga, ki bo oplemenitena s pregledi aktualnih, a tudi zgodovinsko pomembnih filmskih primerov.

Filmski klub, ki ga soorganizirata Škratova Čitalnica (KUD Anarhiv) in Knjižnica Šiška, se odvija enkrat mesečno. Pred vsakim od srečanj bodo obiskovalci kluba pozvani k ogledu izbranega filmskega primera, pri čemer bodo slednji praviloma na voljo v standardni knjižnični ponudbi.


Filmski klub vodi Nina Cvar, filmska kritičarka in publicistka.

Filmski klub finančno podpirajo Knjižnica Šiška, Urad za mladino – MOL in organizacija Univerze v Ljubljani ŠOU.

Več o programu Filmskega kluba: http://kudanarhiv.org 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri