Pesniški večer – Andrej Brvar

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: sreda, 8. april 2015 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Andrej Brvar se je po študiju na Filozofski fakulteti v Ljubljani vrnil v Maribor, kjer je sprva delal kot lektor v Mariborski knjižnici, nato kot urednik za izvirno leposlovje in humanistiko na Založbi Obzorja in Založbi Litera; bil je tudi med soustanovitelji založbe Beletrina. 
Za opus, ki ga sestavlja dvanajst pesniških zbirk za odrasle in štiri knjige za mladino, pa tudi za neutrudno uredniško delo, je prejel letošnjo Prešernovo nagrado za življenjsko delo. Za njegovo poezijo je značilen posebne vrste vitalizem, ki ga določata zavest o lastni končnosti in hkrati čudenje nad eksistenco sveta in človeka. Brvar je tudi avtor prvega antološkega izbora slovenske pesmi v prozi, te hibridne, med poezijo in prozo, med liriko in epiko sprehajajoče se pesniške oblike. Brez dvoma je med sodobniki največji mojster takšnega (s)prehajanja in je žanr zaznamoval tako močno, kot je ta zaznamoval njega. Pogovorni večer z Andrejem Brvarjem bo vodila Darka Tancer Kajnih.
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri