Srečevanje z neznanim: Literarno srečanje o Almi Karlin – Društvo za študije kontemplativnih tradicij

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: sreda, 22. april 2015 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Alma Maksimiliana Karlin je svoje življenje posvetila raziskovanju in umetnosti, pridobljeno znanje je posredovala drugim ljudem. Z literarnim večerom želimo odpreti pogovor o odkrivanju njene vizije in poti ter kaj nam sporoča danes. Na svojem študijskem potovanju okoli sveta je proučevala življenje, običaje, verovanja, navade, družbeno socialne razmere ter naravno pestrost številnih dežel in narodov. Zbirala je njihove predmete, risala, napisala ogromno člankov, knjig ter pesmi. Njen način opazovanja je brezčasen, njena sporočila presegajo miselnost tedanjega časa in so univerzalna. Zakaj?

Predavateljice in teme so:

Življenjska pot in literarna dela Alme M. Karlin  Regina Bokan, prof. pedagogike

V iskanju poslanstva  Nevenka Kovač, dipl. psihologinja

Almino študijsko potovanje in Etnografska zbirka  Maja Polak, prof. biologije

V Društvu za študije kontemplativnih tradicij preučujemo tradicijo kontemplacije in kontemplativnega življenja, kar pomeni, da razvijamo študije na področju meditacije in izbranih tekstov ter posredujemo to znanje v javni prostor. Člani društva se poglabljamo v življenja ljudi, ki so gojili duhovno prakso. Posebno pozornost namenjamo tistim, ki so na tem področju prispevali k razvoju le te pri nas. Vabimo vas, da si dejavnost in utrip društva pogledate na www.skrci.me/dskt.
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri