Film in 21. stoletje – Nina Cvar

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: ponedeljek, 20. april 2015 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na 8. srečanju Filmskega kluba "Kjer je doma film"se bomo spraševali, kakšen je status filma danes, v času novih medijev, digitalne podobe in digitalnih tehnologij. Preleteli bomo stanje današnje filmske produkcije, pri čemer bomo pozorni tako na različne tipe svetovnih kinematografij, kot na spremembe znotraj samega ustroja filmskih podob.
Filmski klub Knjižnice Šiška in Škratove Čitalnice »Kjer je doma film« je zasnovan kot interaktivni serial, na katerem bomo spoznavali temeljne sklope filmskih študij. Vsak sklop bo pospremljen z ogledom konkretnega filmskega primera, podana bo osnovna razlaga, ki bo oplemenitena s pregledi aktualnih, a tudi zgodovinsko pomembnih filmskih primerov.

Filmski klub, ki ga soorganizirata Škratova Čitalnica (KUD Anarhiv) in Knjižnica Šiška, se odvija enkrat mesečno. Pred vsakim od srečanj bodo obiskovalci kluba pozvani k ogledu izbranega filmskega primera, pri čemer bodo slednji praviloma na voljo v standardni knjižnični ponudbi.


Filmski klub vodi Nina Cvar, filmska kritičarka in publicistka.

Filmski klub finančno podpirajo Knjižnica Šiška, Urad za mladino – MOL in organizacija Univerze v Ljubljani ŠOU.

Več o programu Filmskega kluba: http://kudanarhiv.org/
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri