AAA: odpis, revizija, drugačna politika

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: torek, 14. april 2015 ob 17:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Priznana poznavalca dolžniške krize svetovnega juga iz 80. let sta se v tej knjigi usmerila k dolžniški krizi v Evropi. Analiza vzrokov zadolževanja in terapije dolžniške krize ju pripelje do sklepa, ki ga zagovarjata že desetletja v zvezi z dolžniško krizo svetovnega juga: potreben je takojšnji odpis v resnici ostudnega in nelegitimnega dolga. Da bi države udejanjile odpis, nimajo na voljo samo pravnih in političnih sredstev, temveč jih po mednarodnem pravu obveznosti do svojih državljanov in državljank k temu celo zavezujejo.

Na okrogli mizi sodelujejo: Ana Jug, odvetnica, članica skupine Kazenska ovadba, ki si prizadeva stopiti na prste kriminalu belih ovratnikov in korupciji, Maja Breznik, avtorica spremne besede in poznavalka delovanja avtorjev knjige, Igor Vuksanović, ustavni pravnik, ki že dolgo glasno opozarja na protidružbenost kriznih politik, ter politolog Sašo Furlan, kritik politične ekonomije. Pogovor bo vodil politolog in sociolog Tibor Rutar.

Organizatorja: Založba Sophia in Inštitut za delavske študije.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri