19. Exodos – Zgodbe iz Afrike

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: torek, 21. april 2015 ob 17:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Afrika, po velikosti in prebivalstvu druga celina sveta, zibelka človeštva, skriva številne zanimive
zgodbe. V okviru 19. festivala Exodos nas bodo sodelujoči govorci popeljali v svet črne celine in njene živopisnosti ter nam pokazali Afriko, o kateri nam mediji ne povedo veliko! Zgodbe o umetnosti in kulturi bodo pripovedovali: Ibrahimi, Darja Koščak, Max Zimani, Global, Michel Obenga, Eyachew Tefera in Ibrahim Nouhoum.

Ljubitelje sodobnih uprizoritvenih umetnosti čaka prav posebna izkušnja: po fokusu na Azijo in Balkan v 17. in 18. ediciji, bo 19. Exodos predstavil izbrane umetnike današnje Afrike. Na različnih prizoriščih po Ljubljani bodo obiskovalci lahko skozi performans, ples, glasbo, film in fotografijo spoznavali raznolikost, aktualnost in polemičnost afriških ustvarjalcev ter njihovih navdihujočih del. V spremljevalnem programu se bodo odvile različne delavnice in bazar, svoje vtise z obiskov »črne« celine pa bodo predstavili tudi slovenski umetniki.

Letošnji program je nastal pod vodstvom kuratorja Jana Goossensa, soustanovitelja belgijsko-kongovske umetniške platforme KVS-Kongo. »Fokus Afrika v osnovi nima namena ustvariti posnetka stanja današnje afriške uprizoritvene umetnosti,« bolj kot to, je njegov cilj »ustvariti začasen uprizoritveni prostor, z vso kompleksnostjo in raznovrstnostjo današnjih afriških umetnikov, njihovih praks, povezav s celino, vpliva diasporske izkušnje in mnogoterih vezi, ki jih imajo z ostalim svetom,« je povedal Goossens.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri