Prebujenje in Sanje bolijo drugače – Maja Munih

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: četrtek, 7. maj 2015 ob 17:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na literarnem pogovoru bomo prisluhnili poeziji najmlajše pesniške generacije. Maja Munih je pri svojih sedemnajstih letih ponosna avtorica pesniškega prvenca Prebujenje (2015) in romana Sanje bolijo drugače (2015). O pisanju, pesnjenju, prebujanju in prebujenju se bodo z avtorico pogovarjale Zvezdana Mlakar, Nina Valič in Tjaša Zorc Rupnik.

Iz spremne besede pesniške zbirke Prebujenje:

... res je, da se domala vsak (poznejši) pesnik zelo zgodaj spopade v verzih, prepričan, da je usodno zapisan poeziji, čeprav mu morda nikoli nihče ne bo prisluhnil; mnogi pa, in jaz se brez sramu prištevam mednje, smo več kot samo zadovoljni, da se nič od naših začetkov ni ohranilo. Maja Munih pa kot da se je že rodila v zrelo žensko in zrelo pesnico. Njena poezija zlahka in plodno vzpostavlja dialog z bralcem ne glede na generacijo, ki ji ta pripada. Navsezadnje je vsakomur med nami, tudi med knjižnimi molji, še marsikaj neprebujenega, ali pa se sproti v nas prebuja, tudi ko se tega ne zavedamo. In s poezijo Maje Munih je možno in vredno stopiti v dialog prebujenja. Predvsem v nas samih...Ciril Zlobec.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri