Pesniški večer z Vesno Kirbiš

Prizorišče: Knjižnica Šentvid

Datum dogodka: sreda, 27. maj 2015 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Pesmi so zavite v žensko pripoved o odnosu do moškega. Večina je, vsaj na zunaj, ljubezensko izpovednih. Nekatere so nežno izpovedne, druge ironične, porogljive, takšne s spoznanji resnice.

V njih se bije boj med razumom in srcem, med ženskim in moškim principom. Nekatere so provokativne v svojih besednih zvezah, namenoma zbadajo, da bi prisluhnili. Nastale so hipno, ob sliki, besedilu pesmi, ob pripovedi prijateljice, ob spominu na dogodek iz daljne preteklosti, vzbudila so jih čustva, razočaranja, vzhičenosti, ali nenadna spoznanja, prepoznave resnice v duhu.

Vesna Kirbiš je rojena Ptujčanka, ki živi v Šentvidu. Po delu in študiju biologije se je preusmerila v informacijsko tehnologijo in diplomirala v Ljubljani na Naravoslovnotehniški fakulteti, smer grafična tehnika, na magisterij pa se pripravlja na Šoli za risanje in slikanje (Arthouse). Že vsa leta je zaposlena na področju šolstva, trenutno na Gimnaziji Šentvid. Leta 1999 je v Narodnem gledališču Maribor ustvarila scenografijo za igro Preizkus znanja. Tik pred izidom je njena prva pesniška zbirka.

Pesmi bo brala Klavdija Gorjanc iz Sore, dijakinja Gimnazija Šentvid

V sodelovanju z Društvom Blaž Potočnikova čitalnicaV okviru Šentviških dnevov 2015.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri