Pogovor s slovenskim misijonarjem Pedrom Opeko

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 17:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Vabimo vas na pogovor s slovenskim misijonarjem na Madagaskarju Pedrom Opeko.

Z gostom se bo pogovarjal dr. Bernard Nežmah.

Večer bodo popestrili mladi violinisti Namuznjeni godalkarji  z Waldorfske šole v Ljubljani, ki jih vodi Bojan Cvetrežnik.

Ker sprejme dvorana maksimalno 150 ljudi, bomo število obiskovalcev prireditve omejili. Dvorano bomo za obiskovalce odprli ob 16.30.

 

Pedro Opeka se je rodil leta 1948 v Buenos Airesu. Po končanem študiju bogoslovja na ljubljanski Teološki fakulteti ter katoliški univerzi v Parizu je bil posvečen za duhovnika v Lujanu (Argentina). Najbolj znan je po svojem misijonarskem delovanju. Od leta 1975 deluje na Madagaskarju, kjer živi in deluje kot misijonar in humanitarni delavec.

Nekdanji predsednik Republike Slovenije Danilo Türk mu je decembra 2009 podelil Zlati red Republike Slovenije za zasluge za izjemen prispevek na področju humanitarnega dela, socialne in teološke misli in skrbi za sočloveka. Opeka je bil letos že tretjič predlagan za Nobelovo nagrado za mir. O delu Opeke je v režiji Jožeta Možine in koprodukciji TV Slovenija nastal tudi dokumentarec, ki je prejel več mednarodnih nagrad.

O Pedru Opeki je napisano več knjig, nazadnje letos Gebhardta de Laurenta »PEDRO OPEKA v službi revnih na Madagaskarju« Celjske Mohorjeve družbe.

Več o humanitarnem združenju Akamasoa, kar pomeni »Dobri prijatelji«, ki ga je skupaj s študenti ustanovil Pedro Opeka, si preberite tukaj.

 

Foto: Stane Kerin

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri