eZdravje v praksi

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Začetek dogodka: ponedeljek, 02 november 2015

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Elektronske storitve eZdravja prehajajo iz pilotnega delovanja v uporabo po celi Sloveniji in postajajo del vsakdana zdravstvenega sistema. Vabljeni da se nam kot uporabniki zdravstvenih storitev pridružite na predstavitvi, kjer boste imeli priložnost izvedeti vse o prednostih in novostih, ki jih projekt že v letošnjem letu prinaša za paciente.

Nacionalni projekt eZdravje, ki vpeljuje rabo elektronskih storitev v slovensko zdravstvo, s svojimi rešitvami zagotavlja pacientom večjo varnost in kakovost zdravstvenih storitev za paciente. 

Najbolj aktualna rešitev je eRecept, ki bo z novembrom popolnoma nadomestil papirni recept – uporabljali bomo samo še elektronske recepte. 

Druga storitev, ki bo prešla v nacionalno uporabo z marcem 2016, pa je eNaročanje. Elektronsko naročanje bo bistveno skrajšalo čas, ki ga napoteni potrebuje za prijavo na pregled ali preiskave in mu omogočalo večjo informiranost o prostih terminih na želene storitve pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti v Sloveniji.

Program

10:00 do 11:00 eZdravje – prehajamo v prakso: Marjanca Jambrovič, Ministrstvo za zdravje RS
Razprava
11:00 do 12:00 eNapotnica, eRecept: Marjanca Jambrovič, Ministrstvo za zdravje RS
Razprava
12:00 Zaključek

Udeležba na dogodku je brezplačna, prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. Prosimo vas, da svojo udeležbo najavite najkasneje do 30. oktobra na elektronski naslov mateja.hocevar@promideja.si, lahko pa tudi preko telefonske številke: 031 702 667 ali v knjižnici.

Vljudno vabljeni!

Sektor za eZdravje Ministrstva za zdravje RS 
v sodelovanju z Zdravstvenim kotičkom Mestne knjižnice Ljubljana

eZdravje logo

MZ

EU np logo 01

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri