Glasovi – Mirana Likar

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: sreda, 11. november 2015 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Z avtorico se bomo pogovarjali o zgodbah iz njene tretje knjige Glasovi, kjer je protagonist postavljen v običajen življenjski trenutek, vendar se skozi mojstrsko minimalistično pisavo povrhnjica dogodka natrga, razpoke pa odprejo pogled v njegovo ranljivo ali ranjeno intimo.

Bralca zgodba tako posrka v vrtinec proti dnu, dokler ga spet ne izvrže na površje, nazaj k izhodiščni situaciji, ki pa jo zaradi izkušnje dna, uzre v drugačnih tonih, prežeto z nekakšno melanholijo, kakršno poraja izguba.

Čudežna juha, ki je leta 2006 zmagala na natečaju Delove priloge Ona, je ena prvih zgodb, ki jih je napisala Mirana Likar. Pisateljica je postala skoraj čez noč prepoznaven glas sodobne slovenske literature in se s prvencem, zbirko Sobotne zgodbe (2009), kar dvakrat uvrstila med finaliste Dnevnikove nagrade Fabula. Tri leta pozneje je objavila novo zbirko zgodb Sedem besed, zgodba  Nadin prt iz te zbirke je bila uvrščena v antologijo Best European Fiction (Dalkey Archive Press). Z zgodbo Jutro zadnjega dne iz zbirke Glasovi  je letos zmagala na mednarodnem natečaju za kratko zgodbo Lapis Histriae.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri