Poletavci - poletni bralci

Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran!

 

Če ste nas na zadnje toplo petkovo popoldne iskali v parku, ste zamudili zaključno zabavo Dan za Poletavce in NajPoletavce, ki smo jo letos prvič pripravili na Ploščadi Kozolec. Čeprav nas tokrat – kot že sedem let zapovrstjo – ni obkrožala gosta zelena trava, so ploščad med visokimi stavbami v zelenih majčkah poživeli naši poletni bralci, ki so si s pol ure na dan prislužili priznanje in majico.

Med čakanjem na zaključno žrebanje ste si lahko ogledovali različne eksotične in udomačene živali, ploščad porisali z ogroženimi živalskimi vrstami, izdelovali družabne igre, slikali na majice in kamenčke, se igrali z igračami iz naše Igroteke, reševali kvize in križanke, poslušali zgodbe iz košare, iskali skrite namige o živalih in se prepustili umetniškim rokam naše kožoslikarke. Fotografirali ste se lahko z bradato agamo Borisom in rdečerepim udavom Johnnyem, najbolj pogumni pa s 4-metrskim pitonom Žrelom. Tudi letos ste lahko svoje domače knjižne police obogatili s kakšno novo knjigo, saj smo podarili več kot tristo knjig.

Z različnimi nagradami smo razveselili veliko poletnih bralcev, med njimi zagotovo najbolj Jakoba Jeraja, ki je prejel športno uro, dar podjetja Hervis. Bralnik, glavno nagrado za najstniške poletne bralce, ki ga je darovala založba Beletrina, pa je prejela Helena Hafner. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, donatorjem pa se iskreno zahvaljujemo za podarjene nagrade!

Poletavci in NajPoletavci, ki na zaključno prireditev niste uspeli priti, boste lahko priznanje in majico prevzeli v svoji območni knjižnici od 1. oktobra dalje. O tem vas bomo predhodno obvestili po elektronski pošti.

Vsem poletnim bralcem iskreno čestitamo za pridobljena priznanja in majice ter vam želimo, da vas bralna razvada spremlja tudi v hladnejših dneh. Na snidenje prihodnje leto!

View the embedded image gallery online at:
https://www.mklj.si/branje/poletavci#sigProId680bbd1206


 

Projekt je prejel priznanje Slovenske sekcije IBBY 2014 za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja.

Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka projekta, sodelujejo: Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica Brežice, Knjižnica ČrnomeljKnjižnica dr. Tončka Pretnarja Tržič, Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, Knjižnica Jurij Vega Dol pri Ljubljani, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Knjižnica Litija, Knjižnica Logatec, Knjižnica Medvode, Knjižnica Miklova hiša Ribnica, Knjižnica ŠentjurLavričeva knjižnica Ajdovščina in Ljudska knjižnica Metlika.

Glavno nagrado daruje: Hervis d. o. o.

Podpirajo nas in z nami sodelujejo: Tiskarna Koštomaj, Knjigarna Konzorcij, HoferJP Vodovod-Kanalizacija, ZOO Ljubljana, Ljubljanski gradOUTFiT, Muzej iluzij, Hiša eksperimentovChupa Chups in PEZ.


      hervis  vodovod-kanalizacija  logotipGrad SLOANG 1   1101 ZOO    muzej iluzij 213x300    kinodvor

konzorcij       05 kostomaj       logoHisa

outfit logo  hofer   1200px Chupa chups svg pez logo

Mediji