Knjižnica v času izrednih razmer

 

Vse knjižnice MKL so skladno z navodili pristojnih institucij do preklica ZAPRTE.

Več informacij najdete tukaj.

 

Knjige (Biblos)

Dostop do e-knjig na Biblosu je za čas boja proti koronavirusu na voljo vsem našim članom, tudi tistim, ki članarine še nimate plačane, nimate podaljšane oz. imate do MKL neporavnane dolgove.

Navodila za vstop v Biblos najdete tukaj.

biblos

 

Časopisi (PressReader)

Članstvo MKL vam omogoča tudi brezplačno uporabo platforme PressReader z računalnika ali pametnega telefona, na kateri lahko kar s kavča izbirate med več kot 4.000 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta.

Vpišite se s svojo člansko številko tukaj!

pressreader

 

Filmi (Kanopy)

Kanopy je platforma za pretočne videovsebine na zahtevo, namenjena uporabnikom splošnih in univerzitetnih knjižnic, ter ponuja bogato zbirko nagrajenih filmov in dokumentarcev. Brezplačno vam je na voljo več kot 30.000 naslovov filmov. Platforma vključuje tudi videovsebine za otroke v pododdelku Kanopy Kids.

Pred uporabo storitve je potrebno opraviti brezplačno registracijo preko spletne strani mklj.kanopy.com.

kanopy

 

Kamra (kulturna dediščina slovenskih pokrajin)

Portal Kamra je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Je tudi vstopna točka za Album Slovenije - aplikacijo, ki vas popelje v preteklost in vam ponudi najrazličnejše fotografije iz Slovenije, razdeljene po posameznih tematikah.

Vabimo vas, da z njihovo pomočjo raziskujete življenje nekoč, lahko pa tudi sami prispevate svoj košček v mozaik skupne kulturne dediščine in na portalu objavite zanimive fotografije iz svoje zbirke.

Kliknite tukaj za vstop v Kamro.

kamra

Sara Jakopič

bibliotekarka
01 308 5261
Pošlji e-pošto. Vsa polja označena z * so obvezna.

Napovednik

Koledar

« April 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

thl

pionirska

BZ-logo

Ljubljanske zgodbe

Kulturna dediščina in identiteta lokalnega okolja: raziščite preteklost in začutite utrip sedanjosti.

Album Ljubljane

Bibliografija

Več

Kamra

Regijski portal z digitaliziranimi domoznanskimi vsebinami, ki jih zbirajo in posredujejo splošne knjižnice in lokalne kulturne ustanove.

Več

Pripombe in pohvale

Mestna knjižnica je namenjena vam in želimo si, da bi jo v sodelovanju z vami naredili še boljšo, zato vas vabimo, da nam zaupate vaše mnenje, predloge, pohvale in pritožbe.

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri