Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Cikel češkega in slovaškega filma: Teci, natakar, teci!

Filmska komedija nas bo ponesla v socialistično resničnost na Češkoslovaškem v sedemdesetih letih in s svojo brezčasnostjo razveselila tudi sodobnega gledalca.

Knjigarnar Dalibor je ljubitelj žensk, zato gre velik del njegove plače za preživnino. Situacijo začne reševati na izviren način, ko slučajno ugotovi, da je v smokingu podoben natakarju in ga ljudje zamenjujemo z njim. S tem se začne njegovo dvojno življenje. Oba ustvarjalca filma – scenarist Zdeněk Svěrák in režiser Ladislav Smoljak – sta resno ogrodje zgodbe dopolnila s številnimi sijajno postavljenimi situacijami, briljantnimi opažanji in dialogi, ki so postali tako priljubljeni, da jih znajo ljudje kar na pamet.

Uvodna predstavitev filma: Oskar Šubic, komedija, 1981; 85 minut

Cikel češkega in slovaškega filma pripravljamo v sodelovanju z Veleposlaništvom Češke republike v Ljubljani, Veleposlaništvom Slovaške republike v Ljubljani, Oddelkom za slavistiko Filozofske Fakultete v Ljubljani in Kulturno-umetniškim društvom Police Dubove. Za slovenske podnapise so poskrbeli študentje Oddelka za slavistiko FF.