Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Dolga zgodba – Arjan Pregl

Z akademskim slikarjem Arjanom Preglom, ki ustvarja tudi na literarnem področju, se bo o njegovem delu, predvsem pa njegovi najnovejši knjigi kratkih zgodb Dolga zgodba (izdana pri LUD Literatura), pogovarjal literarni kritik Tim Uršič.

Dolga zgodba je zbirka res kratkih, duhovitih, dobro poantiranih zgodb, polnih presenetljivih, pogosto do absurda pripeljanih uvidov v banalnost slehernikovega vsakdana, za katerimi pa stoji “dolga zgodba”, ki je avtor nima časa ali volje pojasnjevati.

Arjan Pregl (1973) je diplomo in dva podiplomska študija zaključil na ALUO v Ljubljani. Že pred tem je začel polagati barve na dvodimenzionalne površine, zaradi česar je bil uvrščen na različne razstave doma in v tujini. Poleg tega ilustrira, piše o slikarstvu, pa še kaj bi se našlo. Svoje kratke zgodbe je do zdaj objavil v revijah Literatura in Idiot. Leta 2007 je pod psevdonimom Kinky Tone zmagal na natečaju za kratko zgodbo pri Airbeletrini, leta 2015 pa se je najbolje odrezal v hitrostnem pisanju, ki se mu reče – Urne zgodbe.

V okviru projekta Povezane besede, ki ga prireja Društvo slovenskih literarnih kritikov v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana in ob sofinanciranju Mestne občine Ljubljana.

Preberite še