Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Jet Pack: Angelicism01 – Tisa Troha, Maks Valenčič in Muanis Sinanović

Kaj je vibe shift, kaj je absolute longtermism, kaj je retard list? Zakaj se je potrebno predati milini, brati Simone Weil in Michela Serresa, neumorno in nedostopno pisati za izumrtje qua izumrtje?

Milady, oslepljujoča presvetljenost, obsedenost z ljubkostjo in čistostjo, očiščenje prek pisanja, očiščenje prek miline mladosti. Angelicism01 je kulturni fenomen in reakcija hkrati, je oblika pospeševanja in prečiščenja, oblika diseminacije in proliferacije kulturnih kodov v informacijske kanale, da bi se te očistilo in zasičilo do točke, ko se izumrtje prikrade tudi v naše svetlikajoče zaslone. Angelicizem je način enostranske in nerecipročne komunikacije, primata medija nad sporočilom in predvsem komunikacije nad produkcijo.

Na dogodku bomo kontekstualizirali angelicizem v novi reakcionarni kanon ameriške (mem)kulture, ki preči New York, San Francisco in Austin ter medmrežje Twitterja in Substacka—kolikor je takšna zvrnitev na lokacijo ali platformo mogoča. Angelicizem je kot mi, je naš oziroma mi smo angelicism, kar angelicism dela unikatni fenomen. Angelicizem je akademija, ki je izstopila iz akademije, je teoretsko pisanje, ki beži teoriji in poskuša biti predvsem pisanje za internet oziroma pisanje, kot bi pisal internet sam.

Angelicism01 je “theoretical gossip for the 21. century” in tu se stvar začne.