Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Krik pod oceanom – Navid Fadaee Nazer

Navid Fadaee Nazer je slikarsko razstavo poimenoval Krik pod oceanom. Dela govorijo o usodah, vprašanjih, skrbeh in položaju žensk v Iranu in drugih muslimanskih državah – o zakonih, ki prepovedujejo ženskam petje v javnih prostorih, udeležbo na športnih prireditvah, zapovedujejo obvezno nošenje pokrival, kot je hijab, ter o kaznovanju žensk s kamenjanjem. Verjame, da so ženske močne, da imajo močno voljo navkljub vsem omejitvam in družbenim neenakostim, ki so jih deležne. Avtor je želel s serijo slik prikazati nekaj njihove bolečine.

Navid Fadaee Nazer prihaja iz Irana in že več kot 4 leta živi v Mariboru. Je akademsko izobražen filmski ustvarjalec in vsestranski umetnik, ki se ukvarja tudi s slikarstvom, fotografijo, poezijo, glasbo in pisanjem scenarijev. Serijo razstavljenih del je pripravljal približno leto dni v času koronavirusa. Slike so narejene v tehniki akrila na platnu, vsaki sliki je dodano pojasnilo, ki obiskovalce vodi po razstavi.

Po odprtju razstave, 9. maja 2023 ob 18.00, bo sledil pogovor o njegovem ustvarjanju, življenju v Sloveniji in razmerah v njegovi domovini.