Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Krona Slovenije – Viki Grošelj

Knjiga Krona Slovenije predstavlja pot skozi pravi pohodniški paradiž. Je zanimiv dodatek športno-rekreativni ponudbi slovenske prestolnice, iz katere je mogoče peš doseči ne le okoliške griče in hribe, ampak tudi najvišje slovenske gorske skupine.

Vzpodbuja razvoj mehkega turizma, ki minimalno vpliva na okolje. Deluje povezovalno na ljudi, ki hodijo po njej, živijo ob njej, in na občine, preko katerih vodi. Skratka, gre za prijazno zamisel, ki promovira hojo in njene blagodejne učinke, obenem pa poskrbi za naš kar najmanjši ogljični odtis. Ob predstavitvi knjige se bomo podali po krožni poti iz Guncelj na robu Ljubljane, preko Polhograjskih dolomitov, Škofjeloškega hribovja in Spodnjih bohinjskih gora do Triglava. Potem pa gre pot čez Stol v Karavankah, Grintovec v Kamniško-Savinjskih Alpah, Kamniško-Bistriško polje, preko Šmarne gore, nazaj v Gunclje.

Viki Grošelj je športni pedagog, vrhunski alpinist, gorski reševalec in gorski vodnik. Kot alpinist je poleg številnih vzponov, ki jih je opravil v domačih in tujih gorah, sodeloval na več kot tridesetih odpravah v izvenevropska gorstva. V Himalaji je opravil enajst vzponov na vrhove višje kot 8.000 m ter osvojil osem izmed štirinajstih najvišjih vrhov našega planeta. Je prvi Slovenec, ki se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin, in je tudi avtor osemnajstih knjig.