Na vsebinoNa glavni meni

Levstikov večer

Na letošnjem Levstikovem večeru bo gostja / predavateljica mag. Andreja Škrabec. Predstavila nam bo, kako se je prehranjevanje spremenilo v zadnjih 200 letih.

Mag. Andreja Škrabec je svoje poslanstvo našla v kulturi. Že več let ustvarja za gledališče, piše gledališke igre, igra ter se loti tudi kakšne režije. Za svoje delo je prejela več priznanj Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Poleg gledališča se posveča raziskovanju kulturne dediščine. Njena kuharska knjiga Fižol nam ponuja 69 receptov bolj in manj znanih fižolovih jedi, predstavi najbolj priljubljene sorte fižola ter nam razkrije nekaj napotkov za pripravo in shranjevanje te dragocene stročnice. Pred kratkim je izšla druga knjiga z naslovom Okusi suhorobarske dežele, kjer je v sodelovanju z Muzejem Ribnica in Škrabčevo domačijo raziskala navade prehranjevanja v Suhorobarskih krajih. Knjiga črpa znanja iz preteklosti, a ponuja sodobne menije, ki temeljijo na tradiciji prehranjevanja. Beseda bo tokrat tekla o prehranjevanju nekoč in danes, o posebnostih suhorobarskih krajev in kaj zaznamuje naše kraje.