Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Moj košček Slovenije – Rafaelova družba

Rafaelova družba je leta 2020 razpisala fotografski natečaj. Želeli so prikazati, kako slovenstvo vidijo rojaki, ki živijo v matični domovini, v zamejstvu ali po svetu. Udeležence so povabili, da poleg fotografij pošljejo še kratek zapis, ki pojasnjuje, zakaj je ravno to njihov košček Slovenije.

Fotonatečaj je bil namenjen vsem fotografom – tako profesionalnim kot ljubiteljskim in tudi vsem tistim, ki utrinke radi ujamejo s telefonom. Na natečaju je sodelovalo 61 fotografov iz 13 držav z 245 fotografijami. Med njimi je strokovna žirija iz zamejstva, izseljenstva in Slovenije (Danijel Bukovec iz Italije, Marko Vombergar iz Argentine ter Polona Avanzo in Tamino Petelinšek iz Slovenije) nagradila 10 fotografij.

Natečaj je naletel na lep odziv, zato ga načrtujejo razpisovati bienalno. Letos je osrednji dogodek pričujoča razstava, na katero so poleg nagrajenih od vsakega sodelujočega uvrstili po eno fotografijo. Z razstavo tako pred vas postavljajo pester kolaž utrinkov, ki jih navdihuje ljubezen do Slovenije, slovenskih korenin in slovenstva.

Podelitev nagrad s kratkim spremljevalnim dogodkom in otvoritev razstave bo 4. oktobra ob 18.00.

Preberite še