Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Moj otrok zmore: specifične učne težave v OŠ kot sindrom sodobnega časa – Rebeka Strnad

Vsak otrok je svet zase in edinstven v svoji posebnosti, ki pa občasno potrebuje nekaj več spodbude, da razvije svoj potencial. Na prvem predavanju iz cikla Pobarvajmo sive celice bomo predstavili vlogo specialnega pedagoga kot oporo otroku na poti osnovnošolskega izobraževanja ter osvetlili pomen pravilne pomoči pri učnih težavah tako iz strani učiteljev, vrstnikov in staršev.

 

Rebeka Strnad je magistrica profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike. Tekom študija je svoja znanja širila znotraj formalnih in neformalnih izobraževanj. Izkušnje z otroki s posebnimi potrebami je nabirala tudi v Indiji in na Madagaskarju. Preko prostovoljnih del je svoja znanja širila v praksi, kjer je tedensko nudila pomoč otrokom z motnjami v duševnem razvoju, v času poletja se udeleževala ter pomagala pri organizaciji poletnih taborov za otroke in odrasle s posebnimi potrebami. Trenutno dela na OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče, kjer nudi specialno-pedagoške obravnave učencem na šoli.

 

Dogodek bo mogoče spremljati tudi na ZOOM-u in Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana.

 

Izbor dejavnosti v tematskem tednu je namenjen osvetlitvi in poglobitvi znanja s področja dela z osebami s posebnimi potrebami.