Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Obarvanje – Jerca Šantej

Jerca Šantej, sodobna slovenska likovna umetnica, se predstavlja s svojimi novejšimi deli, nastalimi v času soočanja z novimi pravili družbenega in osebnega življenja. Kot opiše sama, smo bili najbolj potrebni veselja, in njena dela izžarevajo pisanost trenutkov, ujetih v abstraktni ekspresionizem.

Otvoritev razstave bo v sredo, 18. maja, ob 18. uri.

Dogodek bo z glasbo pospremila kitaristka Maruša Krivic.

Jerca Šantej – slikarka

Slikarka Jerca Šantej se je rodila v Sevnici leta 1964. Svojo strast do umetnosti je odkrila že v zgodnjih letih in jo poglabljala na različnih izobraževanjih in delavnicah. Po diplomi na Naravoslovnotehniški fakulteti, smer oblikovanja tekstilij, pri prof. Dušanu Kirbišu in oborožena z diplomo upravne smeri se je Jerca posvetila asketskemu življenju slikarke. Leta 1991 je postavila svojo prvo samostojno razstavo, ki so ji sledile številne razstave doma in po svetu. Leta 1994 se je prvič vpisala med samostojne kulturne ustvarjalce. Aktivno se vključuje v dejavnosti na področju likovne umetnosti.

Od 2012 do 2017 je član žirije za izbor Zlate palete pri Zvezi likovnih društev Slovenije ZLDS.

Je idejni vodja Zavoda MUK in glavni protagonist mednarodnega srečanja ARTEKO in skoraj vseh projektov Zavoda MUK QRA, ki so opisani na internetnih straneh www.qra.si in https://www.facebook.com/QraICC/.

Slike najdete na