Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Songi in komadi

Simon Dvoršak je eden od ustanoviteljev Hiše kulture Celje in obenem velik poznavalec tako muzikala kot londonskega West Enda, oba z Gajo Sorč pa sodelujeta pri muzikalu Mala nočna glasba Stephena Sondheima, ki bo premiero doživel 14. septembra v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Kako prepoznati kakovostno glasbeno-gledališko produkcijo na naših tleh in, vezano na področje muzikala, kakšne možnosti so dane slovenskemu občinstvu so le nekatera od številnih vprašanj, na katera bomo odgovorili na tem večeru, posvečenem zgodovinski ter razvojni poti tega žanra.

Na šestih večerih poletnega koncertno-pogovornega cikla Songi in komadi, ki poteka med majem in septembrom v Knjižnici Prežihov Voranc na Viču, se v družbi muzikologinje Nine Novak ter njenih glasbenih gostov podajamo v bogati svet muzikala. Srečanja so usmerjena v spoznavanje osnovnih prvin tega tudi pri nas vse popularnejšega žanra in v raziskovanje njegovih različnih vidikov, na vsakem od večerov pa se pogovor, skozi katerega pridobivamo znanje za lažje razumevanje ter sprejemanje slišanega, neprestano prepleta z glasbo in nas vabi k dialogu, igri, plesu …

Projekt finančno podpira Mestna občina Ljubljana in je bil izbran na Javnem razpisu za izbor kulturnih projektov, izvedenih tekom leta 2023 na območju Ljubljane.