Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Songi in komadi – Lea Bartha Pesek in Miran Juvan

Na sklepnem večeru cikla, posvečenega muzikalu, se osredotočimo na vprašanje, kako glasbo približati najmlajšim in zakaj je to sploh tako pomembno. Odgovore bo z nami delila Lea Bartha Pesek, sinhronizatorka pesmi iz risanih filmov, vodja glasbenih delavnic za najmlajše Glasbene igrarije in pevka muzikalov. Slednje je namreč vzljubila že dolgo nazaj, in sicer v meri kot je njen spremljevalec Miran Juvan vzljubil klavirske tipke. Obiskovala je Music Theater Bavaria, poleg tega pa svoj čas od otroških let enakovredno posveča plesu – še eni, ob petju in igri povsem nepogrešljivi veščini glasbenega gledališča.

Na šestih večerih poletnega koncertno-pogovornega cikla Songi in komadi, ki poteka med majem in septembrom v Knjižnici Prežihov Voranc na Viču, se v družbi muzikologinje Nine Novak ter njenih glasbenih gostov podajamo v bogati svet muzikala. Srečanja so usmerjena v spoznavanje osnovnih prvin tega tudi pri nas vse popularnejšega žanra in v raziskovanje njegovih različnih vidikov, na vsakem od večerov pa se pogovor, skozi katerega pridobivamo znanje za lažje razumevanje ter sprejemanje slišanega, neprestano prepleta z glasbo in nas vabi k dialogu, igri, plesu …

Projekt finančno podpira Mestna občina Ljubljana in je bil izbran na Javnem razpisu za izbor kulturnih projektov, izvedenih tekom leta 2023 na območju Ljubljane.