Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Songi in komadi – Leon Firšt in Maša Tiselj

Vstopite v bogati svet muzikala in se prepustite glasbi, igri ter plesu. Z gostoma Leonom Firštom, avtorjem muzikalov Veronika Deseniška in Kure, ter Mašo Tiselj, ki je doslej nastopila v številnih muzikalih (med drugim Cvetje v jeseni, Mamma Mia!, Vesna, Povodni mož), se bomo osredotočili na ustvarjalne procese tega tudi pri nas nadvse priljubljenega žanra. Z gostoma klepeta muzikologinja Nina Novak.

Na šestih večerih poletnega koncertno-pogovornega cikla Songi in komadi, ki poteka med majem in septembrom v Knjižnici Prežihov Voranc na Viču, se v družbi muzikologinje Nine Novak ter njenih glasbenih gostov podajamo v bogati svet muzikala. Srečanja so usmerjena v spoznavanje osnovnih prvin tega tudi pri nas vse popularnejšega žanra in v raziskovanje njegovih različnih vidikov, na vsakem od večerov pa se pogovor, skozi katerega pridobivamo orodja za lažje razumevanje ter sprejemanje slišanega, neprestano prepleta z glasbo in nas vabi k dialogu, igri, plesu itd. Prvi dogodek bo v ospredje postavil ustvarjalne procese. Z nami bosta magister kompozicije, avtor celjskega muzikala Veronika Deseniška in muzikala Kure, nastalega po motivih Lile Prap, ter igralka in pevka Maša Tiselj, ki smo ji doslej imeli možnost prisluhniti v muzikalih Cvetje v jeseni, Mamma Mia!, Vesna, Druščina, Povodni mož, Hello, Dolly! ter drugih. Oba sta sicer sodelovala pri muzikalih Kure in Veronika Deseniška ter filmskem muzikalu Butalci.

Projekt finančno podpira Mestna občina Ljubljana in je bil izbran na Javnem razpisu za izbor kulturnih projektov, izvedenih tekom leta 2023 na območju Ljubljane.