Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

TECH.LIBRARY – Predstavitve primerov dobrih praks

Vabljeni na 2. mednarodno projektno srečanje projekta TECH.LIBRARY, v okviru katerega bodo predstavljeni primeri dobrih praks storitev za slepe in slabovidne uporabnike knjižnic in sorodnih organizacij.

Mestna knjižnica Ljubljana kot partner sodeluje pri projektu TECH.LIBRARY v programu Erasmus+, KA2: strateška partnerstva v izobraževanju odraslih. Projekt je namenjen izboljšanju storitev splošnih knjižnic za slepe in slabovidne uporabnike, kar želi doseči preko uporabe IKT orodij in usposabljanja zaposlenih v knjižnicah. V projektu poleg Mestne knjižnice Ljubljana sodeluje še šest partnerjev iz petih evropskih držav, in sicer iz Italije, Hrvaške, Romunije, Bolgarije in Latvije. V projektu sodeluje pet splošnih knjižnic in ena nacionalna. Aktivnosti, predvidene v projektu so: izmenjava primerov dobrih praks, študijski obiski med partnerji, izdelava spletne platforme, video učnih gradiv in priročnika, organizacija mednarodnih projektnih srečanj in strokovnih konferenc.

Srečanje v angleškem jeziku bo potekalo v četrtek, 10. junija 2021, od 13.30 do 16.00 po videokonferenčni platformi Zoom.

Program srečanja (PDF)

Udeležba je brezplačna, prijavite se do 8. junija 2021 s sporočilom na elektronski naslov ucni.center@mklj.si.

Vljudno vabljeni!